Григор Димитров победи Сам Куери с 6-3, 7-6 (3) за 81 минути и се класира за четвърфинал на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Шанхай. Най-вероятният му съперник утре ще бъде световният №1 - Рафаел Надал.

Хасковлията успя да ограничи щетите от страхотния сервис на противника си, вкара играта в желаното от него русло и направи само 9 непредизвикани грешки в мача.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Сам Куери 6-3, 7-6(3)
на живо

Григор Димитров - Сам Куери 6-3, 7-6(3)

Победителят може утре да играе с Рафаел Надал


Американецът стартира с агресивния си стил и затрудни Димитров в първия гейм. Куери започна да реди силни сервиси, но Гришо отговори със същото.

В четвъртия гейм първите подавания на американеца спряха да влизат след 30-0 и Димитров успя да го накара да бърка след разигравания. Пробивът стана факт и хасковлията пое юздите на мача в свои ръце.

Куери се опита да се върне веднага, но тогава първият сервис на Гришо извади българина от ситуацията. Той достигна до 3 сетбола при 5-2, когато посрещаше, но не можа да върне добре нито един от следващите 5 сервиса на противника си.

Гришо реализира първия сетбол на свое подаване със страхотен ас, напразно оспорван от Сам. Частта продължи 33 минути и завърши с резултат 6-3.

Снимка 317338

Източник: GettyImages

Успокоен от благоприятния развой, Гришо проспа първия си сервис гейм във втория сет и беше пробит на нула. За щастие той се концентрира и бързо отговори със същото, възползвайки се от прибързаните действия на съперника си.

До тайбрека двамата си печелеха лесно подаванията, като само хасковлията по правило губеше първата точка, когато сервираше.

Решителният гейм започна с предимство на американеца, който поведе с 1-0 и 3-1. Той прибърза при следващото разиграване, изпращайки топката в аут. Последваха силни сервиси на Григор, нови грешки на Куери и победа за българина.

Гришо успя да ограничи американеца до 12 аса. Във вчерашната си среща с Тиафо, Куери заби 24 точки от първи сервиси. И двамата се представиха слабо на второ подаване. Димитров спечели 64% от точките в тези случаи, а Сам 58%. Асовете на българина бяха 10.

Снимка 317337

Източник: GettyImages

Куери играе агресивен тенис. Димитров умее всичко и това му дава възможност да отговаря със същото. В случая непредизвиканите грешки решиха мача. Куери направи 24, а Димитров само 9. Уинърите са 23 към 20 в полза на американеца. Сборът от точките е 71 на 56 за хаковлията. При посрещане те са 24 на 19.

Най-вероятно Рафаел Надал ще победи днес Фабио Фонини. Това ще насрочи за утре четвъртфинал Димитров - Надал. В събота в Пекин Гришо взе сет на световния №1. Време е да вземе два!

Снимка 317335

Източник: GettyImages