Българският тенисист Григор Димитров отправи специално послание за фенове си в навечерието на отборния турнир ATP Cup, който ще се проведе в началото на януари в България. От официалния профил на турнира в социалната мрежа "Туитър" публикуваха видео с нашия тенисист, който ще бъде играещ капитан в нашия отбор.

Специалистите предричат добра година за Григор Димитров

Специалистите предричат добра година за Григор Димитров

Българинът ще трупа точки в първите месеци

"Още от ранна възраст бях много отдаден. Когато бях на 10 или 11 години, осъзнах, че това е нещото, което ми е писано да правя. Нещото, което искам да правя.

Мисля, че семейството ми ме възпита по много добър начин. Родителите са моята голяма подкрепа. Не бях претенциозен - трябваше ми само тенис корт и здрави ракети, за да бъда щастлив", написа Димитров.

Снимка 452603

Източник: Фейсбук

България попадна в група "C", в която са още Великобритания, Белгия и Молдова. Страната ни зае мястото на Швейцария в потока след отказванията на Роджър Федерер и Стан Вавринка.

Григор Димитров е селектирал да защитават цветовете на България още: Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. Някои от тях тепърва мислят за пробив сред елита на тениса, а Григор ще им дава своите ценни съвети.

"Когато пробих в Тура, не бях готов нито физически, нито психически. Едва когато реализирах някои големи победи, започнах да изпитвам респект към опонентите, към играта, към себе си.

Аз съм тенисист, но преди всичко искам да направя така, че да дам пример на семействата, и най-вече на техните деца, че могат да постигнат всичко, без значение откъде са. Нужна е само усърдна работа и волята ти да бъде на правилното място", сподели Григор Димитров.

Мачовете на България за ATP Cup са в Сидни, като в първият е на 3 януари срещу Великобритания. Двата тима ще излязат на корта в 8:30 часа българско време.

Втората ни среща е с Молдова на 5 януари, като тя започва в 01:00 часа след полунощ. Два дни по-късно ще бъде последният ни мач в надпреварата срещу Белгия с начало 8:30 часа.

Снимка 455469

Източник: Фейсбук