Григор Димитров няма да участва на турнира Sofia Open 2018. Информацията е на Нова телевизия.

Болки в рамото лишиха световния №4 от възможността да защити титлата, спечелена преди 12 месеца. Гришо беше в България в края на миналата седмица и тогава заяви, че лекарите в Монте Карло ще решат дали и колко време ще почива.

Пол Макнами: Григор Димитров може да вземе решението си пет минути преди първия мач

Пол Макнами: Григор Димитров може да вземе решението си пет минути преди първия мач

Според австралиеца хасковлията е незаменим в България, особено за жените

Българинът ще остане в Монте Карло, където живее. Той ще продължи с възстановяването си, но засега не е сигурно дали ще играе в турнира в Ротердам, който започва на 12 февруари. До края на месеца Григор има заявено участие за надпреварата в Дубай.

Жребият за турнира в зала "Арена Армеец" е утре от 15:00 часа. Под №1 ще бъде поставен французинът Адриан Манарино. Маркос Багдатис ще заеме мястото на Димитров.

Снимка 278095

Източник: LAP.bg

Григор Димитров обяви решението си в прессъобщение до БТА:

"Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, а именно да пропусна тазгодишното издание на турнира в София.

Днес сутринта беше последната ми медицинска консултация. За съжаление, няма да бъда 100 процента готов за следващата седмица. Ако играя, това би било довело до допълнителни рискове и усложнения.

Ще ми липсва българската публика и тази невероятна седмица, която имах през миналата година. Бих искал да благодаря и на Sofia Open за тяхното търпение и усилия за това да има АТП турнир в България.

Благодаря ви за подкрепата!

Григор Димитров"