Най-добрият български тенисист Григор Димитров отново показа, че има горещо сърце. Хасковлията се включи активно в благотворителната кампания "Тенис за Африка", която има за цел закупуването на спортна екипировка за децата от континента.

Григор Димитров още една седмица под №24 в света

Григор Димитров още една седмица под №24 в света

Александър Лазаров влезе в новата ранглиста на ATP

Разкритието е на бившия аржентински тенисист от Бриан Дабул, който преди десет години достигна до №82 в ранглистата на ATP. Дабул  работи като доброволец и организира акцията.

"Искам да благодаря на всички, които се включиха в "Тенис за Африка". Днес с щедрата помощ на Григор Димитров събрахме 5000 щатски долара, които ще бъдат използвани за закупуването на спортна екипировка, която ще изпратим заедно с вече събраното за 150 деца в Африка. Не забравяйте, че можете да изпратите тенис оборудване в нашите бази по целия свят", сподели в "Инстаграм" Дабул,  добавяйки списък с местата, на които всеки желаещ може да изпрати спортен артикул.

Снимка 405933

Източник: Instagram

Аржентинецът публикува и снимка, на която малчуганите благодарят на Гришо за милия жест.

"Благодарим ти, Григор Димитров. Много сме признателни и радостни за твоята подкрепа. От децата на Конго", написаха  децата на плакат.