Най-добрият български тенисист Григор Димитров може да играе днес два мача на турнира на трева от ATP 500 в "Куинс Клъб", Лондон.

Програма за четвъртия ден на ATP 500 в "Куинс Клъб"

Програма за четвъртия ден на ATP 500 в "Куинс Клъб"

Мачът на Григор Димитров е втори на корт №1

Хасковлията трябваше да излезе още във вторник срещу нашумелия канадски тинейджър Феликс Оже-Алиасим, но безкрайните дъждове в британската столица не дадоха възможност срещата да се състои до сега. При късмет днес около 14:30 часа или малко по-късно мачът ще започне.

Победителят от този двубой ще трябва довечера да се изправи срещи Ник Кириос (Австралия) или Роберто Карбайес Баена (Испания), които също още не са стартирали в основната схема. Кириос имаше за съперник победителя от турнира в Хертогенбош Адриан Манарино, но французинът се отказа късно снощи, вероятно защото му е омръзнало да чака.

Кортът за евентуалния осминафинален мач на Димитров все още не е определен, но както знаем в Лондон за тия неща решаваща дума има дъжда.

Резултати от турнира на трева от ATP 500 в "Куинс Клъб", Лондон

Резултати от турнира на трева от ATP 500 в "Куинс Клъб", Лондон

Григор Димитров има титла от надпреварата, спечелена за втори път от Фелисиано Лопес

Майсторът на двойки Фелисиано Лопес (Испания) е първият четвъртфиналист след отказването на Хуан Мартин дел Потро (Аржентина). Испанецът все пак може да се появи късно на Централния корт, защото ще си партнира на двойки с бившия световен №1 Анди Мъри (Великобритания).

През 2014 година Григор Димитров победи на финала именно Фелисиано Лопес в епичен тритайбреков мач.