Най-добрият български тенисист Григор Димитров говори за доминацията на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович пред испанския вестник "Ас".

"Тези играчи имат много умна програма и не спират да работят върху своята физическа форма. Заслужават всичко, което са постигнали. Не е лесно да правиш това толкова години", заяви Гришо.

В Южна Африка очакват Григор Димитров да играе за България на Купа Дейвис

В Южна Африка очакват Григор Димитров да играе за България на Купа Дейвис

Двубоите са на 13 и 14 септември

"Мисля, че хората не познават много добре възстановителния процес, през който преминаваме. След мач трябва да отделя поне два часа на възстановяването, за да запазя тялото си във форма и да имам възможност да изляза за следващия двубоя. Добро хранене, ледена баня, процедури. Освен това имаме редица задължения след всеки двубой.

За мен всякакъв финал от Големия шлем би бил мечта, нямам претенции". На въпрос коя титла иска да спечели тази година, той отвърна: "Уимбълдън".

"Просто опитвам да бъда там пет дни преди мачовете, за да може тялото ми да свикне. Важно е да си хидратиран, да се храниш добре. Преди мачове спазвам своята диета, а в свободно време посещавам любимите си ресторанти. Щастливец съм, че имам шанс да пътувам до някои от най-хубавите дестинации по света, що се отнася до храна. Риба, месо, паста, плодове.

Григор Димитров ще играе с фланелка тюркоазен пастел на червени кортове

Григор Димитров ще играе с фланелка тюркоазен пастел на червени кортове

Българинът ще използва черни или бели гащета и обувки "Найки Зум Вапор 9"

Единственото, без което не мога, е сладолед. Пътувам до едни и същи градове в последните 8 години и знам добре местата, на които мога да се храня. Опитвам да спазвам един и същи режим. Ако играя първия си мач в 11:00 на обяд, очевидно е различно спрямо двубой вечерта. За всеки опонент имаш различна стратегия, но се опитвам да се фокусирам основно върху своята игра. Обичам да контролирам онова, което мога", завърши Димитров.