Българската звезда в тениса Григор Димитров засега няма планове, какво ще прави, след като приключи съ състезателната си кариера . Напротив, амбициите му не са угаснали, след като наема нов треньор. От няколко дни бившият №3 в света работи в Монте Карло с именития аржентинец Данте Ботини, с когото японецът Кей Нишикори стигна финал на US Open 2014.

"Имам много идеи, но през тази година нещата рязко се промениха. Все пак опциите си остават. Може да си взема година почивка. Почти сигурно ще помагам по някакъв начин на млади играчи от новото поколение, на тенисисти от 10 до 20 г., защото смятам, че това е нещо изключително важно за човек, който започва кариерата си", коментира Димитров, цитиран от вестник "24 часа".

Покрай тренировките в Monte Carlo Country Club Григор всеки ден е във фитнеса. Всички, които следят отблизо професионалния тенис, знаят, че шампионът от финалите на ATP през 2017 година е един от състезателите с най-добра физическа подготовка.

Димитров бе номиниран в категорията "Любимец на феновете" за годишните награди на ATP, но за 18-а поредна година приза ще получи Роджър Федерер. В същата категория при двойките печелят Джейми Мъри и Нийл Скупски, шампиони на Sofia Open 2020.

Григор Димитров показа официално новата си любов

Григор Димитров показа официално новата си любов

Двамата са много щастливи