Григор Димитров и Стан Вавринка бяха близо до сеназация в първия си и единствен мач от турнира на двойки, който е част от ATP 500 във Виена (Австрия).

Гришо и Стан отстъпиха драматично пред майсторите на двойки Раджийв Рам (САЩ) и Джон Солсбъри (Великобритания) с 4-6, 6-3 и 6-10 в дългия тайбрек. Съперниците са поаставени под №2 и през януари спечелиха Australian Open.

В първия сет Димитров и Вавринка допуснаха пробив при 4-4. Те не успяха да наваксат изоставане с 0-40 в деветия гейм, като отразиха първите две точки за пробив, но при третата съперниците им реализираха така важния брейк.

Във втория сет също имаше само един пробив, но той бе в полза на българина и швейцареца. Гришо и Стан го реализираха в четвъртия гейм за аванс от 3-1 и до края на сета не изпуснаха преднината си в резултата.

В решаващия дълъг тайбрек, Рам и Салсбъри поведоха с 3-0. Григор и Стан съкратиха аванса на съперниците си на една точка - 3-4. Последва нова силна серия за американеца и британеца - 7-3. При 9:4 Рам и Салсбъри вече се виждаха като победители, което стана факт след още три разигравания - 10-6.

Мачът беше добра загрявка за Димитров и Вавринка преди срещите им на сингъл. Гришо започва утре от 15:00 часа срещу руснака Карен Хачанов.

Григор Димитров срещу Карен Хачанов утре във Виена

Григор Димитров срещу Карен Хачанов утре във Виена

Мачът е от 15:00 часа