Григор Димитров отново ще работи с Дани Валверду до края на сезона, научи "Тенискафе". Венецуелецът ще бъде заедно с бившия №3 по време на турнирите в Стокхолм, Виена и Париж.

Новината идва малко повече от месец, след като Димитров взе решение да се раздели с треньора си в последните две години Данте Ботини. По време на Sofia Open Григор бе заедно с баща си като пред българските медии каза, че няма да бърза с решение за нов специалист в екипа си.

Валверду обаче трудно може да се нарече нов човек за българина. Именно с него са свързани най-големите успехи в кариерата на Димитров. Двамата прекараха заедно почти три години - между юли 2016 и май 2019. В началото на този период Григор бе под №40 в ранглистата преди да дойде незабравимата 2017-а с четири АТР титли, сред които Мастърс 1000 в Синсинати и Финалите на АТР, след които се изкачи до рекордната си трета позиция в ранглистата.

Валверду е известен и със страхотните успехи, които постигна заедно с Анди Мъри. За последно той бе треньор на Стан Вавринка.

36-годишният специалист е с Димитров в Стокхолм и ще бъде в ложата му още днес по време на двубоя с Иржи Лехечка.

Григор Димитров стартира днес в Стокхолм, за да повтори подвига от 2013 г.

Григор Димитров стартира днес в Стокхолм, за да повтори подвига от 2013 г.

Турнирът започва в 14:00 часа