Гарбине Мугуруса оглави ранглиста на УТА и стана световна №1. Шампионката от Уимбълдън 2017 стана първата тенисистка осигурила си участие в заключителния турнир в Сингапур, дамски аналог на мъжките финали в Лондон.

Световна тенис ранглиста дами

Световна тенис ранглиста дами

Вижте местата на най-добрите тенисистки

В момента списъкът на останалите участнички е: Симона Халеп, Елина Свитолина, Каролина Плишкова, Винъс Уилямс, Каролине Вожняцки, Джоана Конта и Йелена Остапенко. Възможни са да настъпят някои промени в следващите два месеца, като Кристина Младенович и Светлана Кузнецова са с най-големи шансове да получат право да играят в азиатския град-държава.

Ето какво сподели Мугуруса относно финалите на УТА:

"Всеки сезон една от основните ми цели е да се класирам за Сингапур. Това е доказателство, че си един най-добрите осем през сезона.

Да си осигуря мястото толкова рано ме удовлетворява и ме мотивира да продължа да работя здраво в момент, в който навлизаме в заключителната фаза на сезона. Имам страхотни спомени от града и този турнир, ще ми бъде четвърто поредно участие и очаквам да покажа най-добрия си тенис", каза новата лидерка в дамския тенис.

Снимка 271502

Източник: GettyImages