Гаел Монфис отново достави наслада на публиката в "Арена Армеец" и спечели осминафиналния си мач от Sofia Open 2019 срещу представителя на Казахстан, Михаил Кукушкин със 7-5, 6-3 за 1 час и 18 минути. Днешният мач на французин беше малко по-труден от първия най-вече заради на достойната съпротива на Кукушкин. Гаел отново беше наставляван от своята половинка Елина Свитолина, която по-ведро посрещаше случващото се на корта.

Всички резултати от Sofia Open 2019

Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на турнира е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Първият гейм в мача се оказа неочаквано труден за французина, който редуваше добри и слаби сервиси. И след едно много страхливо разиграване Кукушкин проби. Рибрейкът беше мигновен, но Монфис успя да го реализира едва при четвъртата си възможност. Гаел взе следващия гейм на нула и представителят на Казахстан поиска медицинско прекъсване.

Въпреки, че французинът имаше нови шансове са брейк, сетът се удължи. Гаел взе последните два гейма само с неотразими сервиси, а направи решителния брейк в 12-а партия с атрактивни ретури. Последният беше с много зрелищен къс диагонал, изпълнен сякаш небрежно. Първата част завърши при резултат 7-5 и продължи 44 минути.

Снимка 405291

Източник: LAP.bg

Кукушкин отново проби първи и поведе с 2-1 във втората част. Монфис не можеше да вкара първия си сервис и беше леко изненадан от агресивната и концентрирана игра на съперника си.

Атрактивният французин веднага вкара атрактивните си и технични отигравания под погледа на вече усмихващата се Свитолина. Той взе следващите четири гейма, в които имаше няколко много зрелищни разигравания. Кукушкин даде също своя дан за спектакъла.

Снимка 405292

Източник: LAP.bg

В предпоследния гейм Гаел си позволи да подари и четирите точки на съперника си. При третата той даде ас на елементарен сервис, като предварително тръгна на другата страна. В последния гейм имаше три директни точки от сервис и едно зрелищно разиграване. Общо асовете в мача са 15 на 1 в полза на победителя.

Утре Гаел Мофис ще играе в последния мач за деня или срещу поставения под №2  Стефанос Циципас, или по-малко вероятно срещу германеца Ян-Ленард Щруф. Шоуто след малко повече от 24 часа в "Арена Армеец" е гарантирано.

Снимка 405289

Източник: LAP.bg