Канадският тийнейджър Феликс Оже-Алиасим отстрани водачът на схемата на турнира на трева от ATP 500 в "Куинс Клъб", Лондон Стефанос Циципас (Гърция) след 7-5, 6-2.

Резултати от турнира на трева от ATP 500 в "Куинс Клъб", Лондон

Резултати от турнира на трева от ATP 500 в "Куинс Клъб", Лондон

Григор Димитров има титла от надпреварата, спечелена за втори път от Фелисиано Лопес

Очакванията, че двамата младоци ще изиграят зрелищен мач напълно се оправдаха. Играта беше напълно равностойна и на високо ниво до последния гейм на първия сет. Тогава Оже-Алиасим успя да посрещне добре сервисите на противника си и реализира втората възможност за пробив. която беше и сетбол.

Снимка 430332

Източник: GettyImages

В началото на втория сет Циципас достигна до първата си възможност за брейк, отразена от сервиса на канадеца. Феликс поведе с 0-40 в следващата партия и проби за 2-0.

Стефанос не се предаде и в петия гейм достигна до нови 4 възможности за брейк. Той играеше страхотно от задната линия, но отново сервисите и самочувствието извадиха гейма за канадеца.

Малко преди това Циципас имаше болки в рамото и извика физиотерапевт. В последните геймове гъркът се предаде, а при последната топка за пореден път се подхлъзна на тревния корт.

Снимка 430333

Източник: GettyImages

Така утре Феликс Оже-Алиасим, който вчера елиминира Григор Димитров, ще излезе за място на финала срещу победителя от последния мач за деня между майстора на двойки Фелисиано Лопес (Испания) и канадския специалист на сервиси Милош Раонич.

В другата среща шампионът от Sofia Open 2019 Даниил Медведев ще игра с французин. Двубоят Никола Маю - Жил Симон продължава и в момента при резултат 6-7(5), 7-5, 1-0.

Снимка 430331

Източник: GettyImages