Роджър Федерер приключи с участието си на US Open 2018. Швейцарецът имаше лош ден и загуби на осминафинал от австралиеца Джон Милман с 6-3, 5-7, 6-7(7), 6-7(3) за 3 часа и 38 минути.

Новак Джокович и Роджър Федерер са пред мечтан 1/4-финал на US Open

Новак Джокович и Роджър Федерер са пред мечтан 1/4-финал на US Open

Двамата срещат непретенциозни съперници довечера в Ню Йорк

Намиращият се на 55-о място в ранглистата на ATP Милман нямаше победа срещу играч от Топ 10, а "Маестрото" пропуска петия кръг в Ню Йорк за втори път в последните 13 години. Австралиецът показа устойчивост и характер и ще играе утре с големия фаворит за титлата Новак Джокович (Сърбия).

Началото беше за Федерер, който поведе с 6-3, 5-4 и 40-15 на собствен сервис. Неочаквано в този момент Роджър се пречупи и загуби. Милман обърна сета с още един пробия за 7-5 и взе психологическото предимство.

Снимка 376422

Източник: GettyImages

Следващите два сета бяха решени с тайбрек. Първият беше много оспорван. Федерер пръв достигна до сетбол, но Милман реализира втория си за 9-7. В последната част швейцарецът проби за 4-2. Австралиецът върна веднага брейка и в решителната партия доминираше за 7-3.

Така Роджър Федерер загуби надеждите си за шеста титла в Ню Йорк. Милман за първи път в кариерата си е на 1/4-финал в турнир от "Големия шлем", той вече си гарантира 37-о място в ранглистата на ATP. На теория австралиецът може да се изкачи до 12-о място, но на практика се очаква утре да приключи участието си на US Open 2018.