Световният номер 1 в тениса Новак Джокович, че е с разбито сърце, след като бившият му треньор Борис Бекер беше вкаран в затвора по-рано през седмицата по делото му за банкрута във Великобритания.

54-годишният германец бе осъден на затвор за 2 години и половина от съд в Лондон в петък за това, че е укрил стотици хиляди паунда, след като е обявил фалит.

"Сърцето ми се къса за него. Той е приятел, дългогодишен приятел, беше мой треньор за три-четири години, той е човек, който ми е много близък в живота и допринесе много за успехите в кариерата ми", каза Джокович пред репортерите на Откритото първенство на Мадрид. Двамата работиха заедно в периода 2014-2016, като Бекер помогна на сърбина да спечели 6 от своите 20 титли от турнири на Големия шлем.

Борис Бекер получи присъда от 2,5 години затвор

Борис Бекер получи присъда от 2,5 години затвор

Съдът в Лондон го оправда по 20 други обвинения

"Надявам се той да премине през този период... и когато излезе, да бъде способен да води, не бих казах нормален живот, защото той определено се променя за всеки, който влезе в затвора", добави Джокович.

"Моля се за него. Надявам се да е добре със здравето, с психическото си състояние, защото това ще бъде голямо предизвикателство", каза още сръбският тенисист.

Джокович, който е трикратен победител на турнира в Мадрид, ще търси първата си титла за сезона, след като преди няколко дни загуби от Андрей Рубльов на финала в Белград.