Водачът в световната ранглиста Новак Джокович продължава победното си участие на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями без загубен сет. В мач от третия кръг той се наложи над португалеца Жоао Соуса с 6:4, 6:1.

38-ият в световната ранглиста Соуса оказа съпротива на Джокович в първия сет и дори успя да пробие цели два пъти сервиса му. Португалецът обаче допусна три пробива в първата част и я загуби с 4:6, а във втория сет силите му стигнаха само за гейм.

Така 28-годишният сърбин продължава без загуба в Маями от 2013 г.,  когато отстъпи на Томи Хаас и е с баланс 26-1 в последните си 27 мача от надпреварата. Той гони два рекорда в този турнир: да изравни постижението на американската легенда Андре Агаси от 6 титли в Маями и да  стане рекордьор по брой спечелени титли в турнирите от категорията "Мастърс". В момента има  27,  колкото и испанеца Рафаел Надал, който вече отпадна от надпреварата.

В следващата фаза на Джокович му предстои интригуващ двубой с един от най-прогресиращите млади играчи в тура - австриеца Доминик Тийм. 22-годишният Тийм, 14-и в света, даде само 4 гейма на противника си в третия кръг Йошихито Ношиока, надигравайки заемащия 124-о място в ранглистата на ATP японец с 6:2, 6:2.

Ришар Гаске не остави шансове на Беноа Пер – 6:3 6:0 за по-малко от час. Той не бе изправен пред нито един брейкбол и взе 4 от сервис геймовете на сънародника си. На осминафиналите Гаске ще се изправи срещу Томаш Бердих.

Още двама французи си осигуриха място в четвъртия кръг. Жил Симон надделя с 6:3 6:7(4) 6:3 над Марин Чилич, а Лука Пуи спечели с 6:7(1) 7:6(4) 7:5 срещу Давид Ферер. Симон и Пуи ще се изправят един срещу друг на осминафинал.