Джоана Конта стана първата британка, класирала се за полуфинал на "Ролан Гарос" след 1983 година. В първия дамски мач за деня тя се справи с миналогодишната финалистка Слоун Стивънс (САЩ) с 6-1, 6-4.

Конта направи два пробива, за 3-1 и 5-1 в първия сет, продължил 33 минути. Тя доминираше през цялото време, като трябваше да спасява точка за брейк в първия гейм от мача, който се оказа най-дългия. Британката успя да реализира третия сетбол.

Днес започват четвърфиналите на "Ролан Гарос" 2019

Днес започват четвърфиналите на "Ролан Гарос" 2019

Вниманието приковава швейцарското дерби Стан Вавринка - Роджър Федерер

В началото на втората част Конта направи последния пробив в срещата. След това тя си почиваше, когато посреща. На собствените си сервис геймове британката взе всиките 20 точки, които се разиграха и безметежно спечели срещата за 1 час и 12 минути.

Снимка 427120

Източник: GettyImages

На полуфинал родената в Австралия Конта ще се изправи срещу победителката от другия днешен четвъртфинал между Маркета Вондрушова (Чехия) и Петра Мартич (Хърватия).

"Да играя на новия корт "Шатрие" срещу топ тенисистка, на това ниво, както го направих, ме прави много горда със себе си.

Снимка 427121

Източник: GettyImages

"Трудно е да кажа дали това е един от най-добрите ми мачове. Като се вземат предвид условията и съперничката, която може да гони всичко, аз съм доволна, че успях да я притисна и да контролирам играта", сподели щастливата победителка.

Снимка 427116

Източник: GettyImages