Днес ще бъдат излъчени финалистите в мъжката схема на Уимбълдън 2017. Според мнозина въпрос на формалност е осмата титла на швейцареца Роджър Федерер. Неговата среща с чеха Томаш Бердих е втора по програма.

Марин Чилич изпревари треньора си, класирайки се за полуфинал на Уимбълдън

Марин Чилич изпревари треньора си, класирайки се за полуфинал на Уимбълдън

Хърватинът елиминира подалия се на умората Жил Мюлер

Първи на централния корт в 15:00 часа ще излязат американецът Сам Куери и хърватинът Марин Чилич. Двамата са се срещали 4 пъти, от които 3 на трева. Във всичките случаи победител е бил Чилич. Той е и фаворит на букмейкърите в съотнoшение 1.33 към 3.40.

Срещата Федерер - Бердих е под №25. Маестрото им 18 победи. В трите мача на трева победите са 2-1 за Роджър. За последен път на тази настилка двамата са играли на Уимбълдън 2010, когато в четвъртфинален мач Бердих се наложи с 6-4, 3-6, 6-1, 6-4. Последната победа на чеха е от 2013-а година на турнира в Дубай.

Тази година Федерер спечели и двете срещи. В Австралия на 1/16 финал с 6-2, 6-4, 6-4. В Маями Бердих успя да спечели един сет, но загуби 2-6, 6-3, 6-7(6). Букмейкърите са сигурни в успеха на швейцареца - 1.11 към 6.50. Не те бяха сигурни в победите на Мъри и Джокович съответно срещу Куери и Бердих.

Снимка 303817

Източник: GettyImages

Днес ще се изиграят и полуфиналите при дамските двойки. Германката Анна-Лена Гроенфелд и чехкинят Квета Пешке ще играят от 15:00 часа с рускините Екатерина Макарова и Елена Веснина.

Другите финалистки ще бъдат излъчени от срещата между тайванката Хао-Чин Чан в дует с румънката Моника Никулеску, които ще играят с японката Макото Ниномия и чехкинята Рената Воравцова.

При смесените двойки са последните оцелели представители на домакините. Финландецът Хенри Континен и британката Хедър Уотсън ще се изправят срещу бразилеца Бруно Соареш и рускинята Елена Веснина. Веснина ще трябва да играе два мача днес.

Фаворитите за титлата шотландецът Джейми Мъри и ветеранката от Швейцария, Мартина Хингис ще трябва да се справят с бразилеца Марсело Демолинер и испанката Мария Хосе Мартинес.

Снимка 303769

Източник: GettyImages