Днес ще се изиграят полуфиналите при дамите на Уимбълдън 2017. Домакините продължават да мечтаят за титла. Тяхната представителка Джоана Конта ще играе във втория мач срещу по-голямата сестра Уилямс - Винъс.

Магдалена Малеева и Барбара Шет загубиха и втория си мач на Уимбълдън 2017

Магдалена Малеева и Барбара Шет загубиха и втория си мач на Уимбълдън 2017

Българката играе в турнира на легендите

Конта се приема за лека фаворитка от букмейкърите в съотношение 1.72 - 2.20. Британката има 3 победи и 2 загуби срещу днешната си съперничка. В Маями тя спечели на полуфинал срещу Винъс, но после в Рим загуби на осминафинал от нея. Прогнозите са за зрелищен и диамичен мач.

От 15:00 часа първи на централния корт ще играят победителката от Ролан Гарос 2016, испанката Гарбине Мугуруса и правещата фурор на трева Магдалена Рибарикова. Мугуруса е предпочитаната победителка, но Рибарикова доказа, че е изключителна специалистка на тревна настилка. Благодарение на силните си игри тя вече е под №33, а преди турнира беше извън първите 100. Рибарикова има 18 победи и 1 загуба в последния месец.

Днес ще се изиграят и полуфиналите в мъжките двойки: Хенри Континен (Фин) / Джон Пиърс (Авл) - Лукаш Кубот (Пол) / Марсело Мело (Бра) и Никола Мектич (Хър) / Франко Скугор (Хър) - Оливер Марах (Авт) / Мате Павич (Хър). Хърватският тенис има възможност да излъчи представители във финалите по двойки и на единично.

Смесените дуети днес ще излъчат полуфиналистите.

Снимка 302617

Източник: GettyImages