Втората ракета на България Димитър Кузманов беше избран в Управителния съвет на Българската федерация по тенис на днешното извънредно Общо събрание на организацията, на което присъстваха 34 делегати от клубове от цялата страна.

Кузманов стана един от шестте новоизбрани в ръководството на централата заедно с Драгомир Драганов, Калоян Радославов, Николай Борисов, Александър Ралчев и Николай Михайлов.

WTA прекратява провеждането на всички турнири в Китай заради случващото се Пън Шуай

WTA прекратява провеждането на всички турнири в Китай заради случващото се Пън Шуай

"Имам сериозни съмнения, че Пън е свободна, в безопасност и не обект на принуда или цензура", заяви президентът на Женската тенис асоциация

Те заменят Георги Харизанов, Явор Цаков, Христо Христов и Катерина Генова-Чергова в Управителния съвет, който беше увеличен от 19 на 21 члена, като това беше и една от промените в Устава на БФТ, който бяха приети днес.

Сред другите нововъведения са мандатност за членовете на УС до два поредни 4-годишни мандата, както и възможност Общото събрание да се провежда онлайн. Делегатите проведоха и дискусия по различни теми, свързани с развитието на българския тенис.