Втората ракета на България Димитър Кузманов даде интервю за читателите на ТОПСПОРТ, в което говори за контузиите си, за това как се справя със загубите и целите занапред. В момента Мико е №348 в световната ранглиста на АТП. Дори в свободното си време, Кузманов спортува - обича да играе футбол с приятели. Ето какво каза той пред медията ни:

Върна се на корта след като лекува контузия близо два месеца, но демонстрира доста добра форма. Разкажи повече,как се възстанови?

- Да, действително имах сериозна травма. Лекувах възпалено сухожилие на бедрения мускул. Наложи се продължително лечение с електро стимулация,ултразвук, ергон терапия. Контузията ми беше тежка. Благодарение на физиотерапевта ми Мирослав Маринов успях да се възстановя напълно и да вляза в добра спортна форма. Той ми приложи индивидуален подход , в които бяха включени комбинация от техники. Преди това ми инжектираха кръвни плазми , не дадоха очаквания резултат. Мога да кажа ,че лечението, което Мирослав ми приложи беше иновационно, но по-важното е, че беше ефективно и успях да се върна на корта. Наистина съм му много благодарен за грижите и всеотдайността.

Получи втора контузия. Какво ти предстои от тук нататък?

- Да, за съжаление получих повторна контузия. Получих усукване на коляното. Известно време ще съм извън игра,но смятам след като се възстановя бързо да наваксам. С повторна терапия и точните упражнения, ще съм във върхова форма. Няма да се предам. Трудностите само ме амбицират.

Снимка 404825

Източник: LAP.bg

Публиката те познава основно като тенисист. А какъв си извън корта?

- Биткаджия. Към всяко нещо, с което се заема тръгвам устремено и с хъс. Бих казал определено, че съм борбена личност. Дисциплиниран съм, но това май е от спорта. Упорит. Но успехът изисква именно такива качества: дисциплина, упорство, търпение, доза инат. Никога не се отказвам.

Значи обичаш да печелиш?

- Определено. Мисля, ще всеки човек обича успехите. Затова и полагаме усилия. Добре е, когато усилията ти се възнаградят. Това определено ти дава допълнително сили и устрем към новите предизвикателства.

В такъв случай как се справяш със загубата?

- Едва ли има човек, който да обича да губи. Но загубата и неуспехите са част от живота. Важното е това да не те събаря,да не губиш кураж, а да намериш сили в себе си и да продължиш напред. В спорта се случват неуспехи, няма как винаги да печелиш. Аз лично се амбицирам следващият път да покажа по-добра игра.

Снимка 404776

Източник: sofia open media

Какво правиш в свободното си време?

- Обичайните неща- релаксирам с любима книга, обичам разходките в планината, играя футбол с приятели.

Пак ли спорт, никога ли не си почиваш от спорта?

- Защо трябва да си почивам от спорта. Той е животът ми, съдба, житейският ми избор. Спортът ми носи удовлетворение, радост. Не гледам на тениса като на "работа". Това е най-хубавото. Доволен съм, че правя това, което ме прави наистина щастлив.

Какви са амбициите ти в професионален план?

- Първо трябва да се възстановя от последната контузия. А после- само напред и нагоре. Тази контузия е само едно препятствие. Но смятам, че това само ще ме кали и както казах- амбициран съм. Нямам търпение да се върна в играта. Вярвам, че най-доброто предстои. Важното е да вярваш, да се бориш и успехът неминуемо ще дойде.

Димитър Кузманов лекува контузия в коляното с процедури в София

Димитър Кузманов лекува контузия в коляното с процедури в София

Българският тенисист се надява да е здрав за следващия мач за "Купа Дейвис"