Двубоят между националните отбори на България и Казахстан за Купа "Дейвис" започна с 30 минути закъснение заради дъжда в София. Срещата от Световна група I на Световното отборно първенство по тенис за мъже започна в 12.30 вместо в първоначално обявения час 12.00.

През нощта и тази сутрин в столицата валя дъжд и намокри корта. Домакините изчакаха той малко да изсъхне, след като вече изгря слънце.

Преди срещата се проведе церемония по откриването с тенисистите на двата тима и официалните лица, по време на която прозвучаха националните химни на двете страни.

Първият двубой е между първата ракета на България Димитър Кузманов (номер 178 в световната ранглиста на АТП) и втората на Казахстан Тимофей Скатов (123 в света).

След това един срещу друг ще се изправят Янаки Милев (номер 569) и Александър Бублик, който е най-високо ранкираният играч от двата отбора, като в момента заема 29-а позиция в световната ранглиста.

Двубоите между България е Казахстан ще се проведат на кортовете на ОББ Български национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина, като входът за зрителите е свободен.

България ще приеме Казахстан в Световна група I на турнира за Купа "Дейвис"

България ще приеме Казахстан в Световна група I на турнира за Купа "Дейвис"

Тежък жребий за "лъвовете"