Поставеният под №3 Даниил Медведев се класира за третия кръг на Sofia Open 2018. Руснакът се наложи над холандския майстор на двойки Робин Хаасе с 5-7, 6-2, 6-2 за 1 час и 35 минути и утре ще играе със словашкия левичар Мартин Клижан за място на полуфинал, където може да срещне Стефанос Циципас или Гаел Монфис.


Мачът започна със светкавични сервис геймове. След само 15 минути игра резултатът вече беше 3-3. Медведев играеше точно и агресивно, докато Хаасе не се смущаваше да прави двойни грешки при сечените си сервиси.

В седмата и осмата партии се появиха дългите разигравания, по-често спечелвани от Медведев. Но равенството упорито се запазваше. В следващия гейм руснакът проби на нула и създаде впечатлението, че взел сета.

Малко неочаквано Хаасе започна да връща началните удари на Медведев. Холандецът залагаше, като специалист на двойки. повече на сечените удари, докато Медведев ускоряваше. Руснакът не загуби първия си сервис и допусна пробивът да бъде върнат. Нещо повече той изля яда си на ракетата и допусна нов брейк, с който загуби частта с 5-7 за 30 минути.

Даниил проби в дългия първи гейм на втория сет, когато Хаасе пропусна възможности да вземе подаването си. Това даде насоката на играта. Медведев се успокои, а Хаасе вече не можеше да реализира бързо сечените си сервиси.

Втори пробив за 5-2, окончателно реши частта и Медведев изравни сле 6-2 и само 24 минути.

Третата част беше копие под индиго на втората. Руснакът проби в началото на нула и направи нов брей за 5-2. Хаасе вече беше много изнервен и търсеше причината за загубата си в публиката.

Снимка 401475

Източник: Sofia Open

Даниил Медведев показа, че за разлика от сънародника си Карен Хачанов, е дошъл в София да печели.

Хаасе от четири участия в "Арена Армеец" остана само с две победи на сингъл срещу Димитър Кузманов. Сега за него е важно да се възстанови за мача си на двойки, който ще се състои по-късно днес в помощната зала.