Даниил Медведев (Русия) победи Мартин Клижан (Словакия) с 6-4 ,6-1 за 1 час и 9 минути игра и се класира за полуфинал на Sofia Open 2019. Утре той ще срещне победителя от последния днешен двубой Гаел Монфис (Франция) - Стефанос Циципас (Гърция). Левичарят Клижан отново показа, че има проблеми с нервите си, което в тениса е фатално.

Всички резултати от Sofia Open 2019

Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на турнира е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Медведев натисна сервиса на противника си още в първия гейм на мача. Руснакът стигна до 6 точки за пробив, но Клижан се спаси с агресивната си игра.

Партиите, в които подаваше руснакът преминаваха мигновенно, докато при тези на словака имаше много битка. Медведев проби в третия гейм, след като беше повел с 40-15.

Това даде голямо предимство на руснака. В деветата партия той стигна до 3 сетбола. Четвъртият вече на негов сервис се оказа успешен и частта беше спечелена с 6-4 за 44 минути.

В началото на втория сет Клижан загуби нервите си и беше отново пробит. Недоволен за неотсъден аут той започна да крещи на съдийката. След това счупи ракетата си, за което не получи наказание.

Снимка 404949

Източник: LAP.bg

Медведев вече доминираше изцяло на корта и като на шега резултатът набъбна до 4-0. Клижан все пак успя да вземе един гейм, но само епизодично печелеше по някоя точка с излизанията на мрежата.

Руснакът разстрелваше своя опонент при всяка възможност и бързо приключи нещата с третия си брейк във втората част.