Британецът Дан Еванс ще играе с французина Юго Юмбер в утрешния полуфинал на турнира от ATP 250 в Антверп (Белгия). Еванс спечели втория мач, игран днес срещу поставения под №3 в схемата руснак Карен Хачанов с 3-6, 7-6(6), 6-4 за 2 часа и 40 минути.

Първите два сета бяха равностойни и преминаха през обрати. В първия Хачанов проби за 4-2, но и двамата тенисити имаха възможности за брейкове. Руснакът успя да го измъкне с 6-3 за 42 минути.

Във втората част Хачанов проби в първия гейм и диктуваше ихрата. Еванс се спаси след брейк за 4-4 и успя да форсира тайбрек. В него руснакът стигна до мачбол при 6-5, но след това британецът реализира третия си сетбол за 9-7.

Дан Еванс проби в първата партия на третата част и повече не пропусна водачеството. Той даде само 5 точки на съперника си на собствен сервис и затвори двубоя с 6-4.

Така Еванс може в неделя да срещне българина Григор Димитров. Преди това той тряба да се справи с Юго Юмбер, а Димитров също да спечели утрешния си полуфинал. Хасковлията ще се изправи срещу победителя от играещия се в момента мач Маркос Хирон (САЩ) - Алекс де Минор (Австралия).

И Юго Юмбер е на полуфинал в Антверп

И Юго Юмбер е на полуфинал в Антверп

Французинът победи южноафриканеца Лойд Харис