Испанският специалист Тони Надал, чичо и бивш треньор на 22-кратния победител в турнири от Големия шлем Рафаел Надал, говори за бъдещето на племенника си. Според Тони Надал Рафа не обмисля скорошен край на кариерата си, въпреки възрастта си.

"Аз не съм разговарял с него за възможно оттегляне. Според мен в момента той съвсем не обмисля сериозно перспективата да излезе в пенсия. В момента на Рафа ще му е много трудно срещу Новак Джокович, защото сърбинът изглежда по-свеж.

Надявам се, че Рафа има шансове на "Ролан Гарос", защото това е неговият турнир. Ще видим след турнира в Париж какво ще стане. В края на краищата той и Джокович имат тежко съперничество. И двамата са велики шампиони.

Сега между тях дори не става въпрос за спечелването на този или друг турнир, а за продължаване на борбата. За Рафа тенисът е любимо занимание и той е свикнал да не почива. Ще се опита да спечели всяка възможна титла и трофей. Той знае, че кариерата му е необикновена и е готов за едно последно усилие", коментира чичо Тони пред ЕФЕ.

Борис Бекер за Надал: Дните му в тениса са преброени

Борис Бекер за Надал: Дните му в тениса са преброени

"Загубата от Макдоналд е първата стъпка към отказването му"