Довечера ще приключат четвъртфиналните двубои от US Open 2017. И четирите срещи ще се изиграят на централния корт "Артът Еш Стайдиум", който вероятно ще бъде със затворен покрив, предвид прогнозите за валежи.

Слоун Стивънс повтори постижение на Винъс Уилямс от преди 20 години

Слоун Стивънс повтори постижение на Винъс Уилямс от преди 20 години

Двете ще играят на полуфинал на US Open 2017

Обедната сесия започва от 19:00 часа българско време. Първата среща е много интересна. В нея световната №1 Каролина Плишкова ще играе с отлично представящата се американка Коко Вандевег. Плишкова има нужда от две победи, за да запази първото си място, иначе в понеделник нейното място ще бъде заето от испанката Гарбине Мугуруса.

Във втория мач руснакът Андрей Рубльов, който елиминира българина Григор Димитров, ще се изправи срещу №1 в схемата испанеца Рафаел Надал.

Във вечерната сесия от 02:00 часа започват четвъртата американка достигнала до тази фаза на надпреварата Медисън Кийс и квалификантката от Естония Кая Канепи. Ако Кийс и и преди това Вандевег спечелят мачовете си ще имаме безпрецедентните четири полуфиналистки от САЩ на US Open.

Последният мач се очертава да бъде голямо зрелище. В него утре сутрин швейцарецът Роджър Федерер и аржентинецът Хуан Мартин дел Потро ще "преиграят" финала от 2009-а година.

Директорът на турнира Брайън Ърли

Източник: GettyImages

Директорът на турнира Брайън Ърли