Бившата приятелка на Александър Зверев Брента Патеа ще бъде разпитана като свидетел в процеса срещу олимпийския шампион от Германия по обвинения в нападение, постанови Окръжният съд в Берлин, по искане на защитата на тенисиста.

Патеа нямаше против. Нейният адвокат по-рано говори за кампания на защитата срещу клиентката й, за да накърни доверието в нея и да я подложи на психологически натиск.

Зверев, който по-късно днес ще се изправи срещу Холгер Руне в четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция, обжалва наложената му глоба от 450 хиляди евро по обвиненията в нападение, която бе издадена без съдебен процес.

В обвинителния акт, който се основава на показанията на Патеа, се твърди, че Зверев я е блъснал към стената и я е душил в коридора на наетия от нея апартамент в Берлин, по време на спор през май 2020 година.

В първия ден от процеса в петък миналата седмица, защитата на Александър Зверев отхвърли всички обвинения. Зверев не се явява в съда, тъй като присъствието му не е задължително.

"Вярвам, че няма да загубя това дело. Това е абсолютно изключено", обяви немският тенисист от Париж.