Тенис легендата Борис Бекер говори пред sportal.bg за шансовете на Григор Димитров в предстоящия Australian  Open. Той се спря и на заслугите на венецуелския специалист Дани Валверду за развитие на качествата на изключителния българския талант. Според седмкратният победител от турнири от Големия шлем Рафаел Надал и Роджър Федерер трудно могат да бъдат задминати през 2018:

Борис Бекер: Поздравления, Григор!

Борис Бекер: Поздравления, Григор!

"Колкото по-дълго време си го чакал, толкова по-хубаво е чувството"

"Виждам Григор Димитров на полуфинал в Australian Open или по-напред, абсолютно. Той изигра много силен сезон и е №3 в света, съревновава се успешно с най-добрите. Навлиза в пика на тенис кариерата си, а също така е достатъчно зрял, достатъчно силен и в достатъчно добра физическа форма.

Мисля, че има всички възможности да бъде успешен в Австралия и тази година. Вярвам, че може да бъде в топ 3 или в топ 5 и в края на годината, защото е изключителен талант. Шокиращ, направо. Освен това, има до себе си Дани Валверду, който е един от най-добрите треньори в тениса и се вижда много голямо подобрение през последните 18 месеца. Григор се превърна в един от водещите състезатели в световен мащаб и не виждам причина да спира дотук.

Снимка 300461

Източник: GettyImages

Надал и Федерер са окупирали първите две места с разлика и за по-младите им преследвачи ще бъде трудно да ги задминат. Мисля, че всеки е бил изненадан преди една година от тяхното представяне, поне в началото, разбира се. Не е често срещано да отсъстваш поради контузии около шест месеца и после да се върнеш и да играеш финал на Голям шлем. Но оттам нататък нямаше нищо изненадващо, защото ми се струва, че понякога хората обръщат внимание повече на възрастта им, сякаш подценяват качествата им и най-важното - огромната любов към тениса.

Снимка 300463

Източник: GettyImages

Те са спечелили толкова много трофеи и толкова много пари, че няма нужда да продължават да играят, само че просто обичат много тениса и това е основното при тях. Големият въпрос винаги ще е кой ще ги изпревари, кой ще ги свали от върха? Това са най-успешните състезатели в историята и докато са здрави и мотивирани, ще бъде много трудно, защото видяхме и миналата година, че си поделиха Шлемовете. Няма да им е лесно на преследвачите", завърши Бекер.

Борис Бекер се засегна: Не съм банкрутирал

Бекер се засегна: Не съм банкрутирал

"Не искам да плащам за неща, които не са мой разход"