От неделя 27 септември в продължение на 15 дни, зрителите на БНТ 3 ще могат да се насладят на 30 часа на живо от "Ролан Гарос: 2020.

Основен акцент в програмата на обществената телевизия ще са мачовете на българските звезди - Григор Димитров и Цветана Пиронкова, която след отличното си представяне на US Open получи "уайлд кард" за основната схема.

Жребият, изтеглен на официалната церемония вчера отреди Григор Димитров да се изправи в първия кръг срещу французина Грегоар Барер. Цветана Пиронкова ще играе на старта с Андреа Петкович (Германия).

БНТ 3 ще предава срещите, както и полуфиналите и финала при мъжете, финала при жените, както и подбрани интересни мачове от по-ранните фази на "Ролан Гарос". Специални пратеници на обществената телевизия в Париж са репортерът Калин Гугов и операторът Николай Балкански. Те ще обогатят картината на турнира, която зрителите ще получат, с репортажи и интервюта от мястото на събитието.

Това е 124-то издание на Открито първенство на Франция по тенис. За първи път ще има мачове на закрито, след като в края на миналата година беше изграден подвижен покрив над основния корт "Филип Шатрие". На четири от игрищата в комплекса беше поставено осветление, което ще позволи провеждането на срещи в тъмната част от денонощието - нещо, което не се е случвало в историята на престижния турнир.

"Ролан Гарос" е третият за годината от Големия шлем. През 2020 ще бъде и последен, защото "Уимбълдън" беше отменен заради пандемията. Френското първенство също беше отлагано на два пъти, но вече всичко в Париж е готово за дългоочакваното начало.

Следете програмата на БНТ 3, за да гледате на живо най-интересните мачове от "Ролан Гарос".

Григор Димитров стартира срещу французин на "Ролан Гарос"

Григор Димитров стартира срещу французин на "Ролан Гарос"

Жребият бе теглен днес