В събота и неделя в беларуската столица Минск ще се изиграе финала на световното отборно първенство по тенис при дамите "Фед къп". Един срещу друг ще се изправят 17-кратните шампионки от САЩ срещу Беларус. Домакините досега не са вдигали ценния трофей.

Загубихме от Сърбия за "Фед Къп"

Загубихме от Сърбия за "Фед Къп"

1-2 победи за съперника ни

Американките са откровени фаворитки, слад като Виктория Азаренка няма възможност да участва в мача. Полуфиналистката от US Open, Коко Вандевег ще играе в първия двубой срещу Аляксандра Саснович. След тях шампионката във "Флашинг Медоу" Слоун Стивънс ще се срещне с Арина Сабаленка.

В неделя започват Сабаленка и Вандвег, а след тях са Саснович и Стивънс. В петата среща, която е на двойки, Беларус ще бъде представена от Вера Лапко и Лидзия Марозава. Американският дует е Алисън Риск и Шелби Роджърс.

Капитаните на отборите могат да правят промени. Това ще стане със сигурност, ако след първите три срещи стане ясен носителят на "Фед къп" 2017.

Състави на финалистите за "Фед къп" 2017:
Беларус: Арина Сабаленак №78, Аляксандра Саснович №87, Вера Лапко №131 (двойки №102), Лидзия Марозава №478 (двойки №69). Капитан: Едуард Дуброу.
САЩ: Коко Вандевег №10,  Слоун Стивънс №13, Шелби Роджърс №59 (двойки №246), Алисън Риск №70 (двойки №121). Капитан: Кати Риналди-Стункел.

По пътя си до финала американките победиха Германия с 4:0 и детронираха шампионките от последните 3 издания Чехия с 3:2. Беларус се справи с Холандия с 4:1 и със Швейцария със същия резултат.

Снимка 322922

Източник: fedcup.com