Шармантната водеща на Евроспорт Барабара Шет даде интрвю пред българския сайт Sportal.brg. Тя говори за Григор Димитров и смяната на поколенията в тениса:

Резултати от срещите в НБА от понеделник, 21 януари

Резултати от срещите в НБА от понеделник, 21 януари

Голдън Стейт Уориърс спечели убедително гостуването си на Лос Анджелис Лейкърс

"Неговият втори сервис, не знам какво се случва с него. Сервисът го изоставя във важни моменти.Мисля, че е страхотно, че работи с Андре Агаси, че Щефи Граф помага. Мисля, че е важно в този етап от кариерата му да потърси нещо различно, което да го мотивира, да го кара да върви напред. Той играе красив тенис, но взима много грешни решения във важните моменти. Не съм сигурна как може да промени това. Надявам се да намери начин. И този втори сервис, прекалено къс е. Вторият му сервис е негова ахилесова пета от дълго време.

Победата на Циципас над Федерер бе най-голямата изненада досега. Кербер допусна тежка загуба, което бе неочаквано. Загубата на Федерер бе голяма изненада, но позитивна изненада. Аз съм голям фен на Федерер, обичам да го гледам. Ако губи, е хубаво да губи от някой като Циципас, защото той е бъдещето на мъжкия тенис.

Серина изглежда впечатляващо. Тя е в по-добра физическа форма в сравнение с миналата година. Движи се доста по-добре, по-бърза е. Изглежда много концентрирана.

Мисля, че се получава доста добре. Тя започна сезона с титла в Бризбън. Двете могат да допринесат по нещо различно. Рене Стъбс е причина за агресивната й игра, излизанията на мрежата. Освен това там е Кончита Мартинес, която има титла от Големия шлем.

Снимка 401690

Източник: GettyImages

Мисля, че е добре, че някои играчи имат по двама треньори и то бивши тенисисти. Внася разнообразие, защото не си с един човек през цялото време. Важно е, че Кончита и Рене се разбират много добре и работят заедно отлично. Мисля, че това се отразява на играта на Каролина в момента. Тя е много уверена и е една от тенисистките, за които не се говори толкова, но е способна да стигне до титлата.

Хубаво е, че все повече играчи се обръщат към бивши тенисисти. Те имат опита, минали са през тези неща, знаят какво е усещането. Разбира се, не всеки бивш тенисист е добър треньор. Само някои поемат по този път.

Знаехме, че новото поколение чука на вратата. Миналата година те се доближиха и ще дойде време, когато те поемат контрола. Това ще се случи. Хубаво е, имаме нужда от нови лица. Циципас е страхотна личност, интересен за гледане, Тиафо също и другите. И са разнообразни, което е важно за феновете на тениса.

Аз съм в тениса от години. Бях тъжна, когато Джон Макенроу, Матс Виландер, Стефан Едберг и Борис Бекер се отказаха. Мислех си кой ще дойде на тяхно място, но винаги се намираше. Привилегия е, че гледаме поколението на Роджър Федерер, Рафа и Новак, но ще дойдат нови звезди. Това е кръговратът на живота. Трябва да гледаме напред", завърши емблематичната водеща на Евроспорт.