От тази седмица Българската федерация по тенис започна провеждането на тенис лагери с цел подготовка на най-младите ни тенис надежди. Приоритет на БФТ е да насочи вниманието си в активно подпомагане на най-переспективните деца от ранните състезателни възрасти, като посредством пряка връзка с клубовете и личните треньори, се цели повишаване на продуктивността.

Планира се провеждане на лагери на БНТЦ целогодишно, като ще бъдат подбирани максимално голям брой състезатели, за да се повишава и конкурентната среда. Това ще подпомогне и клубовете, за които това е добра възможност да обменят опит с други треньори и специалистите от спортния отдел на БФТ. До края на зимния сезон ще бъдат организирани поще подобни лагери. Основната идея на БФТ е да отделя все повече внимание на по-малките възрасти между 9 и 11 години, освен регулярните възрасти 12, 14, 16 и 18 години при подрастващите.

От 18 до 22 януари на базата на БНТЦ се провежда лагер за деца родени през 2011 и 2010 година (10 и 11-годишни). Следващата седмица пък ще участват деца до 9-годишна възраст.

От страна на треньорите от БФТ в лагера участват Биляна Павлова, Велиан Бакалов и Даниел Ангелов. Гост треньори са Мартин Захариев и Бранко Аврамовски, като ежедневно се провеждат 2-часови тенис сесии. Със съвети към най-малките ще се включи и Теодор Бачев.

Тренировките съдържат развиване на тактически и технически компоненти, различни видове упражнения с кош и жива топка, както и елемент на съревнование и работа в екип.

В лагера участват младите таланти Владимир Цонков, Пламен Колев, Мартин Иванов, Георги Георгиев, Димитър Топчийски, Дамян Аврамовски, Самуил Милков, Даниел Стоянов, Евгения Стоянова, Кристина Кънева, Радина Средкова и Лара Борисова.

Нови три положителни проби на участници в Australian Open

Нови три положителни проби на участници в Australian Open

Според организаторите бройката на заразените е ниска