Мачът на България срещу Южна Африка за "Дейвис Къп" ще се играе през септември. Това беше определено от африканците, които като домакини имаха право да избират между април и септември.

Наоми Осака се раздели с треньора си Саша Бажин

Наоми Осака се раздели с треньора си Саша Бажин

Освобождението идва малко неочаквано

Българските звезди от Sofia Open - Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев със сигирност ще бъдат част от националния отбор. Надеждите са и световният №24 Григор Димитров да се присъедини към отбора.

Димитър Кузманов успя да стигна до №250 в ранглистата на ATP след участието си на полуфинал на "Чeлънджър" в Буенос Айрес през ноември. Той е на един спечелен мач на сингъл от изравняването на рекорда на капитана Тодор Енев.

Адриан Андреев е №3 в класацията на ITF за юноши до 18 години. През 2018 година Андреев стана шампион на двойки на US Open и е сребърен медалист при дуетите от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

Александър Лазаров стана първият българин, преминал квалификациите на Sofia Open. От вчера той влезе в ноевата ранглистата на АТР като е №490 с 12 точки.

Промоцията в група II стана благодарение на класирането ни в ранглистата и на добрите позиции на президента на БФТ Стефан Цветков, който е член на борда на директорите на Международната тенис федерация, председател и участник в две комисии и член на борда на директорите на световното за смесени отбори "Хопман Къп".