Руснакът Андрей Рубльов и италианецът Лоренцо Сонего ще спорят утре за титлата на турнира от сериите ATP 500, който се провежда в австрийската столица Виена.

Рубльов, който в момента е №8 в света и се намира в отлична форма, преодоля точно за един час съпротивата на южноафриканския майстор на сервиси Кевин Андерсън. След като резултатът стана 6-4, 4-1 Андерсън се отказа заради контузия.

Срещата беше абсолютно равностойна до последния десети гейм на първия сет. Тогава Рубльов натисна на ретура и след много битка реализира четвърти си сетбол. До тази партия нито един от двамата не стигна до точка за пробив, като геймовете най-често завършваха на нула.

Рубльов направи нов пробив за 2-0 във втората част при втората си възможност. Андерсон престоя на корта още три гейма преди да се откаже. Южноафриканецът дълго отсъстваше от кортовете заради контузия и в момента е №111 в света.

Даниел Еванс спря похода на Григор Димитров във Виена

Даниел Еванс спря похода на Григор Димитров във Виена

Еванс си уреди среща със сензацията Лоренцо Сонего

"Лъки лузърът" Лоренцо Сонего вчера се справи с Джокович и днес рутинно премина през "палача" на Григор Димитров - Даниел Еванс (Великобритаия). Италианецът спечели с 6-3, 6-4 за 1 час и 20 минути.

В първия сет Сонего проби във втория гейм. До края на частта всички партии бяха къси без възможности за пробиви и Лоренцо спечели с 6-3 за 32 минути.

Единствената интрига се получи в началото на втората част. Сонего проби за 1-0. Еванс върна брейка, но веднага допусна нов пробив.

Докрая италианецът трябваше да отразява един брейкбол при 30-40 в осмия гейм. След това Сонего затвори мача с гейм на нула и утре ще играе седмия си мач в турнира.

В квалификациите Лоренцо загуби в три сета от словенеца Аляз Бедене, който в първия кръг се отказа в края на втората част срещу Еванс.

Джон Милман и Адриан Манарино ще спорят за титлата в Нур-Султан

Джон Милман и Адриан Манарино ще спорят за титлата в Нур-Султан

Турнирът в столицата на Казахстан се провежда за първи път