Бившият световeн №1 Анди Мъри потвърди, че ще се завърне на корта на турнира от "Мастърс" 1000 Western & Southern Open, който тази година по изключение ще се проведе в Ню Йорк, а не в Синсинати. Надпреварата започва на 20-и август.

Шотландецът до последно имаше колебания дали да участва в Синсинати и на US Open, но в крайна сметка е решил да го направи.

"Положението ми беше такова, че през последните години нямах много възможности да участвам на турнири от Големия шлем. Не знам и в бъдеще колко подобни шанса ще се открият пред мен", коментира Мъри.

"Очевидно има риск, но аз искам да играя на най-големите турнири и да им се наслаждавам отново. Това ми липсваше много. Обичам да участвам на големите турнири. Ще бъде трудно без публика, но аз съм готов да поема риск и да играя".

В основната схема на Western & Southern Open попаднаха 16 от Топ 20 на ранглистата, в това число Новак Джокович, Рафаел Надал, Доминик Тийм и миналогодишният шампион Даниил Медведев. В турнира ще участва и най-добрият българин Григор Димитров, който през 2017 година спечели трофея.

Надпреварата ще се проведе в националния тенис център "Били Джийн Кинг" в Ню Йорк и ще приключи непосредствено преди началото US Open 2020.

Григор Димитров победи Никола Маю на демонстративен турнир в Ница

Григор Димитров победи Никола Маю на демонстративен турнир в Ница

Българинът вече навлиза в желаната форма