Анди Мъри се надява да се завърне в мачове на сингъл най-рано след девет месеца. Това означава, че той би играл отново през следващия сезон на клей в Европа, който започва през април 2020 година.

Григор Димитров тренира с Джъстин Гатлин в Монте Карло

Григор Димитров тренира с Джъстин Гатлин в Монте Карло

Българинът се подготвя интензивно за турнирите в Северна Америка

32-годишният бивш №1 претърпя операция по смяна на тазобедрената си става и има нужда от време за възстановяване на мускулните влакна на крака, които са атрофирали от обездвижването. Той се завърна на корта и спечели титла на двойки в "Куинс Клъб" Лондон, където си партнира с шампиона и на сингъл Фелисиано Лопес (Испания).

Мъри се включи и на "Уимбълдън" в мъките и смесените двойки. Той си партнира със Серина Уилямс (САЩ) и двамата, формирайки дуото "Мърина" успяха да извоюват две победи преди да отпаднат на осминафиналите. Тандемът с Пиер-Юг Ербер загуби двубоя си от втория кръг.

"По време на операцията са се получили сериозни деформации на мускулните влакна и ще трябва много време и усилена физическа работа, за да се възстановят напълно. Силата в крака няма да се върне за 3-4 месеца, по-скоро ще отнеме между 9 и 12 месеца. Със сигурност мускулите ми трябва да достигнат отново едно определено ниво, за да мога пак да играя на сингъл. В противен случай, ако необходимата силя я няма, може отново да получи увреждане", сподели Анди Мъри пред ББС.

Трикратният шампион в турнирите от "Големия шлем" ще премине специална кондиционна програма в следващите 4-6 седмици.

"Щастлив съм, че не изпитвам болки и искам да върна нормалното състояние на бедрото ми. Когато силата в него се върне, ще мога отново да се състезавам", добави Анди.