Анастасия Севастова спечели първото издание на турнира от WTA International в Юрмала (Латвия). Надпреварата е наследник на тзи в Бощад (Швеция), като само през миналата година се проведе в Москва (Русия).

Григор Димитров срещу Стив Джонсън в първия кръг на турнира в Лос Кабос

Григор срещу стар познайник в първия кръг на турнира в Лос Кабос

В потока на Димитров попадат Михаил Кукушкин, Дамир Джумхур и Диего Шварцман

Севастова беше основният коз на организаторите, които искаха да промотират надпреварата със своите тенис звезди Севастова и Остапенко. Анастасия, макар и единствено високоранкираната тенисистка в надпреварата, имаше огромни затруднеия срещу полската квалификантка Катаржина Кава, но все пак успя да я надвие с 3-6, 7-5, 6-4 след повече от два часа игра. Кава имаше предимство в първата част, но латвийката с подкрепата на публиката реазлизира ключов пробив за 6-5 във втория сет, след което взе инциативата.

Титлата е четвърта в кариерата на Севастова, която остана на 11-о място в ранглистата на WTA. По пътя към тилата в Юрмала тя отстрани последователно Варвара Флинк (Русия), Далила Якупович (Словения), Ирина Мария Бара (Румъния) и Анастасия Потапова (Русия).

Катаржина Кава започна надпреварата като №194 в света. Тя преодолея две съпернички от нейната черга в квалификациите. След това игра трисетов мач а Изалин Бонавенчюр (Белгия). Яна Фет (Полша), Кло Паке (Франция) и натурализираната американка Бернарда Пера не можаха да вземат гейм на полякинята. След финала Кава благодари на публиката, която очевидно не беше на нейна страна във финала. Полякинята се изкачи с повече от 60 места в ранглистата на WTA.