Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Лазаров се класира за финала на сингъл на международния турнир по тенис за мъже на твърда настилка от сериите "Фючърс" на Световната федерация ITF в Созопол с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставеният под номер 1 Лазаров победи шестия в схемата Александър Донски с 6:1, 6:4 за 78 минути и постигна девета последователна победа, след като през миналата седмица триумфира във втория от трите състезания от веригата на ITF в Созопол.

Лазаров нямаше проблеми в първия сет, а във втората част направи пробив за 4:3, който се оказа достатъчен за крайния успех.

Двамата българи се срещнаха на четвъртфиналите в Созопол през миналата седмица и Лазаров спечели трудно с 6:7(2), 6:3, 6:4.

На финала Лазаров ще играе срещу номер 4 Макс Красновски (Полша), който елиминира участващия с "уайлд кард" Станимир Терзиев с 6:4, 6:0 за 1:32 часа.

По-късно днес предстои изцяло български финал на двойки. Поставените под номер 3 Пьотр Нестеров и Янаки Милев ще срешнат в спора за трофея Адрияно Дженев и Антъни Генов.