Антъни Иванов е с временно спрени права, тъй като според Антидопинговия център на България три пъти е нарушил правилото за местонахождение. Това е предполагаемо нарушение на кодекса на Световната антидопингова агенция (WADA), научи "24 часа".

По негова молба днес ще бъде изслушан във въпросната комисия. Плувецът има право да се защити и да обясни точно какво се е случило.

Без руснаци и в плуването

Без руснаци и в плуването

Същото важи и за представителите на Беларус

Всеки спортист, който влиза в списъка за проверки на антидопинговия център или на международна федерация, е длъжен на всеки три месеца да подава информация за местонахождението си по дни. Това става на специално приложение, наречено ADAMS. По него се движат проверяващите на Международната тестова агенция, която пое всички проверки преди няколко месеца.

При 3 нарушения за подаване на информация за местонахождение всеки спортист е застрашен от забрана за участие в състезания за период между 12 и 24 месеца.

В случай че Антидопинговият център не възстанови правата на Иванов, той има право на обжалване при ускорена процедура в Спортния арбитражен съд в Лозана. Антъни постигна доста сериозни резултати в студентското първенство на САЩ от началото на годината. Иванов се състезава за университета "Вирджиния Тек", в който следва от 2019 година.

Като национал на България Антъни Иванов плува в 7 финала на големи първенства в коронната си дисциплина 200 м бътерфлай.

Йосиф Миладинов с 5 медала от първенството на Швейцария

Йосиф Миладинов с 5 медала от първенството на Швейцария

Вижте подробности