Днес ще се изиграят полуфиналните срещи при дамите на световното първенство по водна топка в Будапеща.

Унгария разгроми Русия на Световното по водна топка

Унгария разгроми Русия на Световното по водна топка

Хърватите надделяха трудно над Италия

Отборът на САЩ, който е световен и олимпийски шампион ще срещне Русия. Американките изиграха супер защитен мач срещу Австралия и не допуснаха гол в първите две части. Крайният резултат 7-5 е леко лъжлив, предвид отпускането на победителките в края на срещата.

Рускините изненадаха фаворизираните италианки и ги победиха с 9-8. Вратарката Ана Карнах направи чудеса. Особено зрелищно беше спасяването ѝ в последната секунда на мача. В края на срещата се извиси силна буря над открития басейн.

Снимка 305609

Източник: GettyImages

В другия полуфинал световният шампион от 2013-а Испания е фаворит срещу Канада. "Кленовите листа" потопиха в скръб цяла Унгария, елиминирайки домакините след победа с 6-4.

Унгарките, подкрепяни от 8 хиляди зрители, доминираха в мача и отправиха 38 удара. Гостенките от Северна Америка играха много задружно в защита и успяха да запазят вратата си суха в три от четирите части. Те не допуснаха гол след голямата почивка от 5 минути.

Испанките имаха нужда от дузпи, за да победят много силния отбор на Гърция. Редовното време завърши 10-10. Джудит Форка изравни за Испания пет секунди преди сирената. При 5-метровите наказателни удари иберийките се оказаха с по-здрави нерви и се наложиха с 4-2.

Снимка 305611

Източник: GettyImages