Днес приключват срещите от груповата фаза на Световното първенство по водна топка при мъжете.

Япония изненада САЩ в Будапеща, Унгария и Италия направиха зрелищен мач

Япония изненада САЩ в Будапеща, Унгария и Италия направиха зрелищен мач

Вчера се изиграха вторите срещи от мъжкия турнир по водна топка

В ранните двубои балканските супер сили Сърбия и Хърватия разгромиха своите съперници и спечелиха безапелационно групите си. Сърбите победиха Гърция с 11-6 (2-1, 3-3, 3-0, 3-2). Хърватите бяха още по-убедителни срещу Япония -  16-6 (5-1, 5-3, 4-1, 2-1). И двата отбора се класираха директно за четвъртфиналите, като ще узнаят своите съперници след изиграването на плейофите в неделя. Нищо чудно Сърбия и Хърватия да си оспорват титлата на финала в края на следващата седмица.

Испания също се саморазправи с най-слабия отбор на първенството - Южна Африка с 16-4 (3-2, 1-0, 6-1, 6-1). Африканците оказаха неочаквана съпротива в първите две части. Иберийците ще играят в плейофите срещу Русия за място на четвъртфиналите.

САЩ постигна ненужна победа срещу Русия с 14-11 (6-1, 3-5, 3-1, 2-4). Американците имаха необходимост от победа с 8 гола разлика, за да могат да се измъкнат в тройната въртележка с Япония. Резултатът не промени нищо в група "D". Япония ще спори с Гърция за място сред осемтте най-добри, а САЩ ще има лесен мач срещу Южна Африка за разпределение на местата от 13-то до 16-то.

Снимка 305009

Източник: GettyImages