Антъни Иванов не можа да повтори постижението си от сериите и завърши осми във финала на 200 метра бътерфлай на Световното първенство по плуване, което се провежда в китайския град Гуанджоу.

Министър Кралев награди Петър Стойчев за успеха му в първото организирано състезание по плуване на Антарктида

Министър Кралев награди Петър Стойчев за успеха му в първото организирано състезание по плуване на Антарктида

Вижте още тук

Състезателят на Николай Вакарееев финишира с резултат от 1:52.40 минута. В сутрешната сесия Иванов беше шести резултат и постигна национален рекорд със значително по-добро време - 1:51.81 минута.

За златния медал имаше страхотна битка. В нея фаворитът Дая Сето (Япони1) подобри световния рекорд и закова хронометрите на 1:48.24 минута. Досегашният рекордьор в дисциплината Чад льо Кло (Южна Африка) също плува под старото най-добро постижение, но остана на осем стотни от първото място с 1:48.32 минута. Резултатът му е нов рекорд на Африка.

Радост на домакините донесе Жухао Ли, който спечели бронза с 1:50.39 минута.

Финалът на Антъни Иванов беше втори за него на Световно първенство при мъжете на малък басейн, след като беше сред най-добрите осем в същата дисциплина и през миналата година в Будапеща. Това е общо десети финал за България от шампионати на малък басейн. Михаил Александров е с шест, а Денислав Калчев с два.

Тодор Кръстев

Тодор Кръстев

Роден на 10-ти август 1966-а г. в София. През юни 1991-а г. завършва Електроника в Технически Университет, София. Има сериозни интереси в областта на математиката (програмиране, обработка на база данни), история, география.

Занимава се със спортна статистика от дете. От март 2011-а г. поддържа статистиката на ТОПСПОРТ.

Владеe португалски и английски език свободно. Ползва испански и руски.