Загубилият шансове за втора в кариерата му Купа на Императора български сумист Калоян Махлянов-Котоошу регистрира третата си поредна и общо четвърта загуба на есенния супертурнир "Аки башьо" в японската столица Токио.

Този път Калоян бе победен от Харумафуджи, който успя да повали на дохьото първия европейски "одзеки" със сравнително рядко използваната хватка "окуринаге". Непобеден остава фаворита Хакухо, който пребори Баруто и закръгли на 60 поредните си победи. С теоретични шансове да достигнат Белия феникс са Йошикадзе и Такекадзе. За целта те трябва да спечелят оставащите си две срещи и да се надяват на поражения на Хакухо срещу Котоошю утре и в заключителния му мач в неделя.

При такъв сценарий, който е в сферата на фантастиката, ще се стигне до суперфинал в последния ден. В кариерата си Калоян Махлянов е побеждавал Хакухо седем пъти, докато загубите му са 23. За последно Котоошю пребори Великия шампион през месец май миналата година в Токио, след което регистрира седем поредния поражения.