Брутален инцидент шокира футболистите, треньорския щаб и ръководството на Спортист Своге преди утрешното дерби във Втора лига с Миньор (Перник), пише "Мач Телеграф". Титулярният вратар на "шоколадите" е бил нападнат от непознат в СПА-центъра на столичен хотел и е със счупена скула и нос.

Младият Мартин Величков, който тази зима се върна у нас след няколко години в Германия и бе в плановете за селекция и на елитните Локомотив (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948, вчера е претърпял операция в "Пирогов" и вече е подал жалба в полицията.

Спортист (Своге) - ЦСКА 1:1 в контрола

ЦСКА направи равенство със Спортист в Своге

Тест за "червените" в паузата

"На 27 март вечерта бях отишъл на сауна в СПА-центъра на хотел "Рамада" до Централна гара. В съблекалнята, която се ползва и от клиентите на фитнеса, влезе непознат мъж, който с разперени ръце тръгна към мен и въпреки че имаше откъде да мине, ме блъсна и отправи реплики от сорта: "Гледай къде стоиш, какво си застанал тука!" Не реагирах и не казах и дума. След това, когато отидох при сешоарите, за да се подсуша и да си тръгна, същият умишлено ме удари с рамо. Обърнах се, за да го попитам какъв е проблемът, той ме удари и паднах.

Две от рецепционистките, които работят там, минава по коридора и го дръпнаха. Аз не съм му посягал. Спрях кръвта, потекла от носа ми и си тръгнах. Той се въртеше пред хотела. Дойде и ми се извини. Оправда се с това, че тестостеронът му бил висок. Тренирал муай-тай и не се сдържал... Не знам какво да си мисля. Често ходя в този СПА-център и е нормално да се притеснявам да не ме нападне отново или да пострада и някой друг. Категорично не го познавам този човек", коментира Величков малко, след като бе изписан от болницата.

Вратарят е потърсил лекарска помощ в "Пирогов" на другия ден след инцидента, а вчера (29 март) са го оперирали. Семейството на талантливия футболист също е в шок след случилото се и се надява на бърза намеса от страна на МВР, за да се установи и санкционира нападателят.

Петър Колев: Срещу ЦСКА ни липсваше увереност

Петър Колев: Срещу ЦСКА ни липсваше увереност

"Трябва да имаме повече самочувствие"