Спортист (Своге) привлече четирима нови футболисти, които ще бъдат част от тима за пролетния дял на шампионата във Втора лига. В състава се завръща халфът Аюб Тазути, който бе част от отбора през сезон 2021/22.

Петър Колев ще може да разчита още на новите бранители Дилян Георгиев и Симеон Чатов, както и на полузащитника Петър Вуцов.Така новите попълнения в отбора стараха петима, след като още от първата тренировка в тима бе привлечен Павлин Чиликов.

Аюб Тазути

27-годишният французин с алжирски корени направи силен пролетен полусезон за Спортист миналата година, като отбеляза 2 гола в 13 мача. През лятото той се присъедини към отбора на Ел Сетиф Алжир, но сега отново се завръща в Своге. Преди това той е играл в клубове от Норвегия, Румъния и Франция. Тазути е юноша на френския Бордо.

Дилян Георгиев

20-годишният защитник за последно бе част от тима на Крумовград, където изигра 17 мача. Преди това защитава цветовете на Оборище. Дилян Георгиев е юноша на Царско село, където прави дебют в елита на България под ръководството на Любослав Пенев. Титулярната позиция на Георгиев е десен бранител, но също така може да играе като централен защитник.

Петър Вуцов

22-годишният дефанзивен полузащитник бе част от тима на Созопол, където през есента изигра 8 мача и отбеляза 1 гол. Преди това игра за дублиращия отбор на Ботев, Славия, Черно море, Пирин и Спартак (Плевен).

Симеон Чатов

22-годишният ляв бранител бе част от тима на Янтра (Габрово). Преди това направи дебют в мъжкия футбол в състава на Чавдар (Етрополе). През настоящата кампания Чатов записа 9 мача с екипа на Янтра.

Спортист (Своге) започна подготовка, с "шоколадите" тренира и синът на Георги Чиликов

Спортист (Своге) започна подготовка, с "шоколадите" тренира и синът на Георги Чиликов

Петър Колев изведе играчите за първа тренировка