България се сдоби с първите си златни отличия от Европейските игри в Баку! Бадминтонистките Стефани и Габриела Стоеви победиха рускините Екатерина Болотова и Евгения Косетская с 2:0 гейма (21:12; 23:21). Нашенките показаха страхотна игра по време на целия турнир и спечелиха титлата без да загубят нито един гейм по време на цялата надпревара.

В първия гейм нашите момичета показаха отлична игра в защита и възпираха чудесно мощните атаки на рускините. На фона на почти безгрешната игра в отбрана и нападение на сестри Стоеви, съперничките направиха доста непредизвикани грешки и логично първата част дойде при разгромното 21:12 за българките.

Във втората част рускините подобриха започнаха да играят по-концентрирано и поведоха с 5:1. До средата на гейма съперничките запазиха преднината си, но в края на гейма сестри Стоеви успяха да обърнат развоя на мача. Така се стигна до 20:17 и три мачпойнта за нашите момичета.

Рускините обаче успяха да вземат три поредни разигравания за 20:20. Все пак Габи и Стефани запазиха спокойствие и съумяха да спечелят частта с 23:21, а с което и титлата.

Вижте как българският химн огласи Игрите и каква беше реакцията на волейболните ни национали след края на мача на сестри Стоеви:

- Баку на крака за българския химн (ВИДЕО)

- Габриела и Стефани: Много сме щастливи от титлата (ВИДЕО)

- Волейболистите ни откачиха при титлата на Стоеви (ВИДЕО)