България спечели втория си златен медал при ансамблите на Световната купа по художествена гимнастика в София. след като вчера завоюваха титлата в многбоя.  Днес възпитаничките на треньорката Илиана Раева се класираха на първо място в съчетанието с пет топки с вдъхновено и безпогрешно изпълнение, което изправи публиката на крака.
В композицията с ленти и обръчи момичетата ни останаха на пето място след две изпускания на уреди.

Във финала с пет топки българският ансамбълът в състав  Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христиана Тодорова и Катрин Велкова остави зад себе си световните шампионки от Италия, а тимът на Беларус остана трети. Българките получиха оценка 27.850, италианките -  27.750 точки.

В композицията с три ленти и два обръча златните медали заслужено бяха спечелени от испанките. Среброто отново отиде при италианките, а бронзовите медали бяха завоювани от отбора на Беларус.    
От ансамблите, които ще спорят за олимпийското злато в Лондон, в столичната зала  „Армеец" не дойдоха единствено рускините.

Най-добрата ни гимнастичка в индивидуалните състезания Силвия Митева прибави към бронзовото си отличие от многобоя два сребърни медала от финалите на обръч и бухалки. Тя завоюва среброто на двата уреда, с чисти изпълнения на новите си  съчетания, които са наситени с рискови елементи и оригиналност. В композициите с топка и лента Силвия допусна грешки и остана извън призовата тройка.   

Златните медали на топка, бухалки и лента спечели Евгения Канаева, а съотборничката й Дария Кондакова стана шампионка на обръч.