Новият помощник-треньор в националния тим по вдигане на тежести Златен Ванев коментира пред "Топспорт" очакванията си от новата работа.

- Златане, премина от другата страна на щангата. Стана помощник-треньор в първия тим. Как се случи всичко?
- Знаете, че бях част от националния отбор, но в последно време се готвих и вдигах със страх. Щангите не ми тежаха толкова като килограми, а като психическо обременяване, че отново може да се случи нещо с моя лакът. Три пъти съм го вадил и имам две операции. Това ми тежеше много. Сила имам, но вдигам, по-точно вдигах, с едно на ум. Преосмислих нещата и реших да спра с активната състезателна дейност. Много трудно взех това решение за себе си, но мисля, че го направих в подходящ момент. Обявих това пред треньора Пламен Аспарухов и пред президента Антон Коджабашев.

- След това ли дойде поканата за асистент на Аспарухов?
- Да, останах приятно изненадан от това предложение. Вече излязох от групата на състезателите и застанах срещу колегите ми в качеството на помощник-треньор. Познавам всички и нещата не са се променили. Атмосферата в състава е отлична, така че всичко се развива добре.

- Какво се иска от теб? Какви задачи ти поставя Пламен Аспарухов?
- Нормални задачи, които са свързани с тренировъчния процес. Мога да кажа, че ние готвим шампиони и съм сигурен, че такива ще имаме. С Пламен Аспарухов се работи много лесно, защото той е човек, който винаги внася добър тонус в залата. Приятно е да си до него.