Златан Ванев се завръща в националния отбор по вдигане на тежести. Това стана ясно, след като треньорът на националния тим Нено Терзийски (на малката снимка) обяви състезателите, които ще участват на шампионата на Стария континент.

Ванев, който почива година, ще участва в категория до 77 кг.

"Липсата на резултати в последните години се дължи на това, че няма конкуренция в отбора. Това е причината да залагаме на работа с младежи и кадети. Оптимист съм, защото има момчета с потенциал, който трябва да развием. От скоро въведох в националния отбор и трета, вечерна тренировка. Тя е за състезателите, които не са влезли в нормативите в първите две занимания.

Европейското твърдо пропуска Величко Чолаков. Милен Добрев тренира в клуба си, като всеки месец идва за контроли. Демир Демирев има проблеми с кръста, но се надявам да е готов напълно за Европейското. Георги Марков пък все още не е в нужните килограми. Алан Цагаев е напълно възстановен от контузията си в китката. Участието на Цветан Димитров при най-тежките остава под въпрос, тъй като има спад във формата му. Ще участва на Европейското, ако успее да покрие нормативите", заяви Нено Терзийски.

Президентът на федерацията Андон Николов обяви, че в националния тим при жените се завръща Донка Минчева, като все още не е ясно дали ще вдига в категория до 48 или в горната до 53 кг.

Състав на националния отбор по вдигане на тежести за Европейското първенство


категория до 56 кг - Йордан Стоев, (Владимир Урумов - кадет, резерва)
до 62 кг - Ивайло Филев и Ясен Стоянов
до 69 кг - Демир Демирев
до 77 кг - Златан Ванев
до 85 кг - Георги Марков (Никола Трифонов, Пламен Боев)
до 94 кг - Милен Добрев
до 105 кг - Алан Цагаев
над 105 кг - (Цветан Димитров)