Центърът на ръгби шампионите от Нова Зеландия Сони Бил Уилямс получи нов златен медал, след като подари своя на изскочил на терена млад запалянко след финала на световното първенство на стадион "Туикънъм".

Ръгбистът е известен с това, че често подарява предмети като сувенири, но в събота той даде медала си, а не например топката от финала срещу Австралия (34:17).

14-годишният Чарли Лайнс се промъкна на терена, докато играчите на Нова Зеландия правеха почетната си обиколка след третата световна титла. Малчуганът беше повален от човек от охраната точно в краката на Уилямс.

"Докато с момчетата обикаляхме терена, едно хлапе изтича към мен и беше повален от човек от охраната, все едно му направи ръгби блокаж. Беше доста тъжно. Това просто беше хлапе, което улови момента", заяви Уилямс, който влезе като резерва през второто полувреме.

"Ако беше по-малкият би брат или братовчед, щях да му покажа на охранителя. Но просто вдигнах момчето и го върнах на една възрастна дама, като се опитах да направя вечерта още по-паметна за него", добави Уилямс.

"По-добре (медалът) да бъде на неговия врат, отколкото на моя. Сигурен съм, че ще го помни цял живот. Майка му беше много щастлива. Носеше фланелка на "Ол блекс", така че може да е бъдещ "Ол блек", каза още той.

В неделя по време на връчването на световните ръгби награди в Лондон Уилямс получи заместващ златен медал от капитана Ричи Маккоу. "Повечето момчета биха направили същото като мен. Приятно изненадан съм", заяви Уилямс на церемонията.

Чарли Лайнс се радва на медала си